Friday, September 18, 2015

НЕ ЈА ФРЛАЈТЕ КОРАТА ОД ОВОШЈЕТО


По обичај го лупиме овошјето пред да го изедеме, но тоа не треба да ни биде пракса за секое овошје. Постојат и такви овошја чија кора е богата со витамини и минерали. Еве кои се тие овошја:
Манго

Кората на мангото е исто толку богата со витамини и минерали како и самиот плод. Затоа измијте ја убаво, и не ја лупете. Овој плод е одличен за дијабетичарите, а исто така и го регулира нивото на холестерол во крвта.

Јаболка

Кората од јаболка е мека може да ја јадете, а воедно таа е богата со голема количина на калциум и витамин А. Следниот пат не го лупете јаболкото.

Лимон

Кората од лимон е идеална за системот за варење на храната. Може да ги намали стомачните тегоби, па затоа изрендајте само мала количина од лимон и ставете ја како додаток во исхраната.

0 comments:

Post a Comment


ЗАНИМЛИВОСТИ

КУЈНА

МУЗИКА

ЕПРОСКОП